V.43

Blomman

Att äta i goda vänners lag är något av det bästa som finns. Att få slå sig ner vid dukat bord, äta vällagad varm mat och samtala om ditt och datt och skratta ihop är en lyx vi unnar var och en. Idag serverades kassler, potatis och sås och en underbar stämning vid bordet. Fyra goda vänner åt och drack, skrattade och pratade osammanhängande. Alla utom jag ( och möjligtvis ettåringen bredvid mig som hade fullt upp med sitt eget liv och ätande ) var bjudna och alla var där. Hon som alltid vet hur man får de andra gästerna att skratta, han som tittar beundrande på henne och hon som egentligen är lite blyg men som inte kan låta bli att ryckas med. Och hon som alltid är lika tokig och kul men helt omedveten om det. Jag fick bara vara med som serveringspersonal; – Hallå fröken, är du söt och fyller på mitt glas! – Jag har slut på potatis!

Som alltid när stämningen är hög och bordet fullt med tomglas och såsiga tallrikar är också ljudvolymen ganska hög. Men vem är jag att dämpa en god stämning och ett glatt humör? Till slut fick jag ändå dra mitt trumfkort: dags att sova! Och som alltid när festen är slut började en att gråta…

image