V.46

Blomman

Efter söndag kommer måndag och en ny arbetsvecka. Men direkt på måndagen kom fredagen! Vad hände med tisdag och dom andra dagarna? Hur som helst är det väl ett gott betyg att veckorna flyger fram snarare än att jobbveckan sniglar sig fram och helgen alltid är för lång borta.

En lite händelselös vecka på Blomman är ju långt ifrån trist och tråkig. Att vara barn är att öva sig på att bli vuxen. Vissa har bråttom och andra tar lite tid på sig. Vår uppgift är att guida, visa vägen men utan att ta över. De ska träna på att leka ensam, i par och i grupp. Att styra en lek och att bli styrd över, att initiera och följa. Det här är intrikata sociala lärdomar och då är det inte konstigt är det ibland blir konflikter. Faktiskt mest hela tiden. Då är det viktigt att som vuxen inte gå in och likt en stormakt peka med hela handen, utan med fingertoppskänsla låta konfliktlösning vara lika viktigt att lära sig som bokstäver och att hoppa på ett ben. För visst vill vi att barnen växer upp med en ryggsäck full med strategier att använda när det kör ihop sig mellan kompisar istället för att bli passiv och vänta på att USA ska komma och reda ut härvan? Det är också ganska sällan man ser en tigermamma gå emellan sina ungar och rättvist se till att alla är sams och leker fint med indragna klor. De tigrarna hade nog inte klarat sig länge på savannen….

Glöm heller inte för allt i världen att det är höstruskfest nästa vecka så kolla batterierna i ficklampan redan nu.

image

image