V.5

Fjärilen

Vi hälsade Tea välkommen till oss på Lillstugan. Vi tycker att det ska bli roligt och inspirerande att hon arbetar hos oss.

Vi hade en födelsedagsvecka. Vi firade två barns födelsedag. Det var Thaikyckling på måndagen och fisk på tisdagen.

På onsdagen hade vi gymnastik. Vi tränade på balansgång, kullerbytta, rocka rockring och diverse hopp och skutt. Efter all gymnastikvar det skönt med massagesaga efter lunchen.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin skapande förmåga och sin förmåga att förmedla upplevelser, tankar och erfarenheter i många uttrycksformer som lek, bild, rörelse, sång och musik, dans och drama.(Lpfö 98/10, sid. 10)

image

Dinosaurietemat fortsatte vi målade våra dinosaurier och några gjorde några nya dinosaurier i lera.

Personalen hade heldagsplanering på fredagen och vi har nu ett utställningsskåp för våra projekt, en ny klädstolpe, en robotdräkt, en discokula etc. Vi gjorde alltså en massa inköp för att kunna förbättra våra miljöer ännu mera.

Blomman

Plats: Vilorummet

Deltagare: två stora, en mittemellan och en yngst

Det är ett litet skådespel jag har framför mig när jag sitter här i fönstret. De stora har kommit fram till det kapitel i livet vi kallar roll-lek. En är pappa och slipar med en Duplotårta på en mjuk kloss. Den ska bli len och fin så man inte får stickor. Den andra stora får vara mamma. Men mamman har ingen klar uppgift så hon föreslår att båda kan vara pappor. Modernt och bra. Fast det verkar dock inte vara papparollen som lockar utan snarare slipandet. Förslaget gick inte hem så mamman blev en kattbebis. Som kröp in i tunneln och sen fanns inte pappa mer för nu var det mest katter.

Samtidigt i en annan del av rummet har mittemellan lite svårt att både åka rutschkana, landa på lekmadrassen och hålla sina strumpor. Så var lägger man dem om man inte har fickor? Innanför tröjan blir ju bra. Men de åker ut och landar på golvet, flera gånger. Hur kommer det sig kan man ju undra? Under tiden som mittemellan försöker lista ut varför och precis när strumporna smiter passar yngsta på att åka rutschkanan. Ibland hamnar en stor före, då är det inte alldeles säkert att man kommer fram. Då får man tanka mod hos den vuxna som ska nicka uppmuntrande och säga att det går bra. Då går det också bra. Sen kom pappa och då sken solen igen.

Allt detta på bara kanske 6 minuter. Ni kan ju tänka er hur mycket som hinner hända alla de andra minuterna vi har tillsammans…

 

image

Och en annan grej; Stäng grinden efter er!!!!! Det är era barn som springer ut på vägen och vi som måste förklara varför när pressen står här med block och mikrofon. Ingen rolig situation för någon av oss.

image