V.6

Fjärilen

Ny vecka och nya upplevelser. Veckan började riktigt spännande, ett barn hade med sig ett dinosaurieägg. Var det ett riktigt dinosaurieägg frågade barnen? Ett barn sa att han hade ett sådant hemma och det var en plastdinosaurie som kom fram. Några var inte lika säkra, kanske det var något som levde i ägget. Instruktionerna från barnet var att det skulle ligga i vatten för att kläckas. Vi har nu väntat i tre dagar, men ännu är det inte riktigt kläckt. Tillsammans med barnen planerade vi också utifrån deras idéer att gå till skogen på torsdagen och leta efter dinosauriespår.

image

image

image

På torsdagen var det då dags, ett barn hade kommit på att när man gräver ut och hittar spår så behöver man penslar. Vi utrustade oss med penslar, påsar och spadar och gick ut. Direkt hittade barnen ett dinosauriespår i sandlåden, som ett barn hade finurligt sprungit ut och ritat. I skogen hittade vi dinosaurieklor i form av ett träd, ett träd var vält av en dinosaurie och vi såg ett spännande spår i leran. Vi letade efter spår, men det fanns även ett spännande stort berg att vara på och leka.

Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att uttrycka sina tankar och åsikter och därmed få möjlighet att påverka sin situation. Lpfö 98/10, sid. 12

image

image

image

 

Blomman

Då var man här igen, en ny onsdag men samma grå himmel och samma Let it go slå dig fri och samma prinsessklänningar. En av kompisarna har varit bortrest och kommit tillbaka med fantastiska berättelser om bad, pizza och tvätta händerna. Låter som en underbar tillvaro!

På samlingarna har vi rimmat, om nycklar och cyklar och sockor och klockor och annat kul. Skönt att man inte behöver lägga energi på sammanhanget när det kommer till rim, bara det låter svängigt! Vi har också klappat oss igenom barnens namn och upptäckt att barn idag har inte många stavelser i sina namn, just när man kommit igång med sina klappar är ju namnet slut. Men en långnamnad herre han vi och man kan ju alltid lägga till efternamnen så inte nöjet blir allt för kort. Efter några varv i ringen brukar det faktiskt låta rätt så bra!

När utomhus är så här oinspirerande kan man med fördel stanna inne och träna sin grovmotorik. 100 gånger minst kan man hoppa från en stol och ropa Bolibompadraken och inte heller här behövs sammanhang men svänger det gör det utan tvekan.

image

image