V. 10

Fjärilen 

Veckans måndagssamling handlade om Lillstugans dinosaurie. Under helgen hade dinosaurien varit på besök hemma hos S. S berättade, visade bilder och läste för oss andra det hon skrivit om dinosauriens helg. S och dinosaurien hade bl.a. varit på tippen och tittat på Melodifestivalen. S hade kallat dinsoaurien för Dino, “Dino kallar jag den nu bara för att det är både ett tjej och killnamn”.

image

I tisdags var Yvonne, Tea och gula gruppen på Sjöfartsmuseet “Klappa havet”. Där fick vi både se och känna på de olika djuren som lever i Sveriges vatten. Vi fick klappa två olika sorters sjöstjärnor. Den ena kallades vanlig sjöstjärna och den andra taggig sjöstjärna. Vi fick även klappa en sjöborre och olika slags krabbor. En museipedagog berättade för oss om hur dessa vattendjur äter, andas och lever. Om två veckor blir det den rosa gruppens tur att åka till Sjöfartsmuseet.

“Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förståelse för naturvetenskap och samband i naturen, liksom kunnande om växter, djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen” Lpfö 98/10 s. 10

image

På torsdagen hade vi en planeringssamling kring dinosauriefesten som vi ska ha här på Lillstugan. Barnen kom med många olika förslag för vad vi kan göra och förbereda inför festen. Ett barn vill ha en dinosaurie på väggen. Några barn vill klä ut sig och köpa godis. “Sätta tand på dinosaurien” var ett förslag på en lek.

image