V.12

Blomman

Vi fick besök av en sprallig Susanne som hade väskan full med instrument och gosedjur och andra trevligheter och hon bjöd oss alla på en munter stund med sång och dans. Så enkelt det är för den som kan, att va så där härlig. Jag och Anna blev lite imponerade blandat med avundsjuka, precis som man blev på den som drog fram en gitarr på varenda fest… Barnen blev också imponerade och exemplariska och det utkristalliserades några olika strategier för att hantera denna ovanlighet; att behålla solglasögonen på ger lagom distans, likaså att sitta tryggt i ett knä eller i soffan. Att byta position ger också en känsla av att situationen fortfarande är under kontroll. Sen finns det dom som grabbar tag i tillfället! Stå längst fram vid scenen, hoppa högst och springa fort fort fort. Så fort att man kanske missar att musiken tagit slut. Och börjar någon prata om en skata kanske man bara måste få berätta om en annan skata och en annan fågel och något man har i fickan och kanske något mera viktigt.

Idag blev det mera ovanligt för vi åt påskmat på långbord. Några blev som lite tagna av alla kompisar och fat och kastruller och ‘ska du ha köttbullar vill du ha ägg tycker du om korv vad vill du dricka vill du ha lax tycker du om sås nej dom kexen är slut’ så det blev kanske mest till skådebröd alltihop. Men trevligt var det och ute var det lite sol.

image