V.20

Fjärilen

I torsdags firade vi på Lillstugan förskolans dag. Redan förra veckan påbörjades förberedelserna inne hos Fjärilen. Vi har målat flaggor, fäst flaggorna på pinnar och skapat andra festliga “fiskespön” att vifta med i en flaggparad. Vid 10 tiden på torsdagen samlades Fjärilen och Blomman ute på gården. Barnen ställde sig två och två i ett led. Två barn tog täten med en banderoll med texten Lillstugan på. Därefter marscherade vi runt på gården samtidigt som vi viftade med våra flaggor och “fiskespön”. Tillsammans sjöng vi ramsan “För det är förskolans dag” och “Lillstugan är bäst”. Efter flaggparaden dansade vi på scenen och sedan åt vi glass.

Nästan lika mycket som barnen längtat och frågat efter glassen hoppas vi att dem såg fram emot att äta vietnamesisk mat. Torsdagen världsmat kallades Poh. Vi tittade på en video innan maten för att se hur Poh tillagas, vilka ingredienser som den består av samt hur man äter Poh. Poh skulle ätas med pinnar vilket barnen tyckte var kul. Trots att det var lite mer komplicerat än vanligt att äta med pinnar hittade vi alla vår egen teknik för att få in nudlarna och köttet i munnen.

“Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet” Lpfö 98/10 s. 5

image

image

image

image

Blomman

Det har varit en vecka med fantastiskt pigga och friska barn! Vi har haft fullt hus hela veckan och alla har varit på gott humör. Även personalen.

I början av veckan fick vi besök av vår kära kollega Mirela med sin lilla Edvin. Barnen blir alltid lika glada och det är ju så spännande att få kika på en liten bebis. Det är ju både igår och för hundra år sen man var sådär liten.

En annan dag tog vi hela gruppen till skogen för att titta till våran naturruta. För somliga börjar första hindret redan vid att ta på sig en prasslig ful väst i neon men med lite positivt grupptryck från idolen och bästa kompisen blandat med bestämd vuxenhand kom den på och alla var redo att samlas vid grinden. Utmaning nummer två kan ju bli att förstå att man inte ska hoppa upp på en cykel fast man är på gården. Sen ut på trottoaren och titta noga noga efter bilar och sen ut i skogen! Rutan var kvar och hade klarat sig från klåfingriga ungdomar och klumpiga älgar och vi dök in för att se vad som hänt sen sist. Bananskalet vi lämnat kvar tycktes vara borta men när vi tittade närmre hittade vi faktiskt ett svart litet trassel med ett avslöjande klistermärke kvar. Barnens teorier var att det hade brunnit och att det kommit jord på det, därför var det svart och inte gult.

Vi har också firat Förskolans dag på gården med flaggviftande och parad. Fjärilsbarnen hade ritat och målat flaggor som de delade med sig av och tåget gick runt hela gården. Sen blev det dans på scenen för alla som fick feeling och sist en liten glass.

Blomman ligger också i hårdträning för sommarfesten. Vi satsar på sötchock och något för alla!

image

image

image