V.22

Fjärilen

Denna veckan har varit en riktig gotte vecka. Vi har firat två födelsedagar vilket inneburit att barnens födelsedagsmat har varit soppa. Soppan verkar vara ett självklart födelsedagsval eftersom man då får pannkaka efteråt. I värmen har vi även lyxat till det med glass. Några barn och Linda gick till Ica för att välja och köpa glassen. Det blev strössel glassen Sitting Bull. Torsdagen på Lillstugan var lite som en “lillfredag”. Vi åt tacos till lunch och korv med bröd till mellanmål. Barnen hade en idé om att göra en korvkiosk. Några barn målade en skylt med korvpriser på. Med öppen altandörr stod sedan Linda och “sålde” korv till mellanmålet.

“I förskolan läggs grunden för att barnen ska förstå vad demokrati är. Förskollärare ska ansvara för att alla barn får ett reellt inflytande på arbetssätt och verksamhetens innehåll.” Lpfö 98/10 s. 12

image

Veckan har även gått i hälsans tecken då vi har sprungit bamseloppet runt Bockemossen. Alla barn som deltog fick en bamse nummerlapp. Loppet började med lite uppvärmning. Efter en nedräkning började barnen att springa. Väl inne i mål fick de en guldmedalj, banan och saft. Även fall detta loppet inte var en tävling kan det vara kul att veta att första barnet som sprang in i mål hade en tid på 1,19,54.

image

 

Blomman

Det blev en vecka av högsommar. Sådär varmt som i november mest känns som ett fabricerat minne, att det skulle vara för bra för att va sant. Men sant var det och vi har ömsom njutit ömsom pustat. Till barnens förtjusning har vi för tillfället tappat bort nyckeln till vattenkranen så det har blivit lite fri tillgång. Men vad gör det när temperaturen går över 25 grader?

Lillstugans båda avdelningar bjöd in till vernissage och bjöd på cider och pinnar. Barnen fick visa terminens alster och stolt visa upp vad de skapat.

Blommans äldsta barn hängde också med till Bockemossen och sprang årets Bamselopp i veckan. Också det en lyckad tillställning, några sprang som blixten och några tog det lite lugnare. Medalj i finaste guld till alla deltagare.

Potatisen växer så det knakar så än så länge håller planen om skörd till midsommar!

image
image