V. 23

Fjärilen

På många vis känner vi av att sommarledigheten börjar närma sig här på Lillstugan. Sedan några veckor tillbaka har vi tränat inför sommarfesten. Utifrån barnens önskemål och förskolans tema “Vatten” valde vi de låtar som vi skulle sjunga. En självklar låt för sommarfesten var “Bada nakna” av Samir och Victor. Tillsammans ändrade vi om lite i texten och barnen som ville dansa gjorde en koreografi till låten. I onsdags var det uppvisning för föräldrar, syskon och släkt. Barnen var pirrigt nervösa när dom skulle upp på scenen. Övning ger färdighet och vi var så stolta över er!

På sommarfesten sparkade vi också ut våra blivande förskoleklass barn på ett traditionerligt Lillstugevis. Barnen har nu även varit i Ugglumsskolans bamba och ätit lunch. Besöket var en spännande och rolig upplevelse och dem verkar ha fått mersmak för bambamaten. Skolans panerade fisk var så god!

“Förskollärare ska ansvara för att samverkan sker med personalen i förskoleklass, skola och fritidshem för att stödja barnens övergång till dessa verksamheter” Lpfö 98/10 s.14

image

I torsdags startade några barn en utgrävning av en fossil på gården. Barnen antog att det var en dinosaurie. De spärrade av området runt fossilen och borstade den med pensel och vatten. Fler barn engagerades och de kom fram till att en stor del av fossilen fortfarande ligger långt ner i jorden.

image