V.24

Blomman

En liten stund av glitterbonanza efter vilan innehåller mer än man kan tro. Vi tränar på att turas om, att be om det man vill ha, att benämna det man är ute efter och inte bara peka och säga Den den den. Tuberna vi använder kan vara kluriga att använda, glittret syns tydligt men vill inte komma ut på kommando så man måste klämma på den. Och det räcker ibland inte att bara klämma sitt hårdaste utan man måste vara lite fiffig och kanske vika tuben lite.  Vi ser också att kompisen har samma färg eller en likadan pensel. Eller att grannen har mörkblå och jag har ljusblå! Små magiska upptäckter som för oss avtrubbade vuxna kan verka obetydliga men jag kan lova att det är viktigt för barnen. Sen har man ju såklart lite olika uppfattning om när ett verk är färdigt och borde avslutas, men det är väl det som kallas konstnärlig frihet.

image

image