V.41

Fjärilen

I veckan som gått har vi haft fotografen på besök. Rutinerna på förmiddagen såg därför lite annorlunda ut vilket gjorde situationen lite mer spännande. Barnen kändes förväntansfulla inför fotograferingen. Fotografens olika djur och busiga skämt gjorde att vi alla till slut blev fångade på bild, barn som vuxna.

Här flyger vi till Italien! Jag och fyra barn har samlats i flygplanet som ska ta oss till Italien. I vår väska har vi med oss strandsaker, en hund och en dinosaurie. Alla som flyger med måste ha en biljett. Biljetten köps med en klämma framtill på planet. När planet har lyft skickas det runt en tidning till passagerarna. På planet serveras även mat, makrill och äppeljuice.

forko

”I lekens och det lustfyllda lärandets olika former stimuleras fantasi, inlevelse, kommunikation och förmåga till symboliskt tänkande samt förmåga att samarbeta och lösa problem. Barnet kan i den skapande och gestaltande leken få möjligheter att uttrycka och bearbeta upplevelser, känslor och erfarenheter” Lpfö 98/10

Blomman

Så kom då äntligen fotografen! Detta är ett moment som kan bli precis hur rörigt och stimmigt som helst men även denna gång lyckades vi hålla känslorna i styr och allt förflöt lugnt och sansat. Många barn var exalterade, som alltid när någonting utöver det vanliga händer, några var lite spända och några kunde verkligen inte bry sig mindre. För oss vuxna blev väl största problemet att titta in i kameran, lite avslappnat och vant, utan att blinka. Vi får se hur det gick…

Idag fredag var vi ganska få barn i gruppen så Malin passade på att ta med sig fyra barn till skogen för att samla höstlöv och kottar. Det var några riktigt morska barn och en räv som stegade i väg i reflexväst och mössa, över stock och sten. Skönt att inte vara så många, då kan man få lite friare tyglar. Dock kan det var svårt att klättra när man har två kottar i ena handen och räven i den andra så en liten stund fick räven faktiskt åka påse tillsammans med löven. Upp för skogsbacken och sen ner igen, en ganska lagom tur tyckte både barn och vuxen.

image image image