Vecka 2

Fjärilen

Vi på fjärilen vill önska er en god fortsättning på det nya året och hoppas att ni alla har haft en härlig ledighet. Nu lämnar vi 2016 bakom oss och blickar fram mot ljusare tider, vårterminen 2017. Årets första vecka på förskolan involverade mycket lek och gemenskap. Eftersom fjärilen och blomman var hopslagna skapades en mysig atmosfär grupperna sinsemellan. Och vad kunde bli bättre än att det började snöa?!?! Ren glädje i barngruppen. Utomhus i snön åkte vi stjärtlapp och madrass. Vi skottade snö och samlade snö i hinkar. Framåt eftermiddagen gjorde vi en snölykta som vi åt frukt vid. Denna veckan skapas nya roliga utelekar i vattensamlingarna och slasket som snön lämnade efter sig vilket återigen bidrar till en stor glädje i barngruppen.

image

 

“Barnen ska kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen. Verksamheten ska ge utrymme för barnens egna planer, fantasi och kreativitet i lek och lärande såväl inom­ hus som utomhus. Utomhusvistelsen bör ge möjlighet till lek och andra aktiviteter både i planerad miljö och i naturmiljö.” Lpfö 98/10