V.45

Blomman

Höst höst höst. Regnkläder och overaller, mörkt på morgonen och mörkt på eftermiddagen. Aktiviteter man haft långt framför sig kommer plötsligt över en och näst på tur är höstruskfesten! Blomman står som vanligt för reflexbanan och i år blir den extra knorren lite klurig och “någonting för alla”, även stora smarta skolsyskon. Nu håller vi bara tummarna att vi slipper regn.

En snabb reflektion från oss pedagoger gjorde tydligt att vi inte målat och skapat så mycket det senaste men anledningen till det är bara rent positiv och önskvärd för barnen är så oändligt upptagna hela tiden! De leker och leker från början till slut och vi tjuvlyssnar och smygtittar för att få en skymt av deras världar. Två pojkar åkte till exempel till Mallorca på skridskor. De ställde fötterna i våra byggklossar och kanade iväg, glada i hågen. – Lägg dig med ryggen ner och kika mot stjärnorna! sa den ena till den andra och så låg de där en liten stund och tittade upp i taket. Sen var det upp och iväg igen mot den spanska solen. De lite yngre barnen känner och prövar sig fram, smakar och pillar på exakt allt. Plötsligt har någon skaffat sig en egen bundsförvant, en riktig parallellslalom-polare som man blir glad av att se på morgonen och så går dagarna lite fortare. Nästan lite för fort….

Och rätt var det var ville faktiskt några måla, på stort papper med stora rullar som gjorde mönster i färgen. Sakta men säkert ska vi nog fylla väggarna även den här terminen.

IMG_0768

 

IMG_0794

 

Fjärilen

I torsdags var det dags för Lillstugans årliga maskerad. Maskeraden som hålls inne på fjärilen planeras även av fjärilsbarnen. På årets maskeradplanering kom dessa förslag fram: att vi ska klä ut oss, servera korv med bröd, dansa, ha fiskedamm med godis, leka lekar, läskiga miner, servera godis och kakor samt blodröda popcorn och glass. Runt halv tio tiden samlades glada, förväntansfulla och danssugna blomman och fjärilsbarn i blå rummet. På plats fanns bl.a. Spiderman, Batman, kaniner, en elefant och två Frost Elsor. Maskeraden blev en succé och alla barnen verkade nöjda. Till en av Marcus och Martinus låtar lekte vi dansstopp och till Despacitos sköna toner dansade vi loss. När allt kändes på topp så åt vi tillsammans en efterlängtad kalasfika.

IMG_3600

“De behov och intressen som barnen själva på olika sätt ger utryck för bör ligga till grund för utformningen av miljön och planeringen av verksamheten” Lpfö 98/10 s.12