V.20

Blomman

Nu har det blivit sådär som det gärna blir den här delen av året, att dagar och veckor bara rinner iväg. Det är röda dagar och klämdagar som gör att man tappar rytmen, på ett positivt sätt. Typiskt maj är ju också att det plötsligt blir sommar för en stund och även då stannar allt liksom upp och man får fokus på att njuta istället för det som kanske var planerat. Då blir det mer barfota, keps och fram med vattenslangen.

Med lite skönare temperaturer och mindre kläder frodas motoriken! Det är fantastiskt att se hur någon som började här på hösten med väldigt knapphändig grovmotorisk erfarenhet, som strävsamt och ibland uppgivet tog sig igenom vintern nu klättrar och hoppar och far som ingen annan. Senast idag kom hon upp på staketet på gården och balanserade sig beslutsamt iväg som ingenting. När slutet kom tog hon ett skutt och landade tryggt och säkert på båda fötterna samtidigt. Och sen upp igen. Och igen…

Utveckling föder utveckling så bara man vänder ryggen till poppar nya ord fram ur små munnar som varit så tysta så länge. Detta gör oss så varma i kroppen för den som kan göra sig förstådd kan också ta ytterligare ett litet kommando över sitt liv, vilket ju är hela resans mål.

Idag har vi såklart också firat förskolans dag med Mini-röris och pinnglass.

IMG_2775

IMG_2781