V.21

Fjärilen

Nu har vi återigen landat i verksamheten efter årets härliga heldagsutflykt. I år åkte vi till spindelparken i Floda. 22 förväntansfulla barn och 6 pedagoger samlades på förskolan vid 9 tiden. På med våra neongula västar och ryggsäckar – nu bär det av till Spindelparken. Förhoppningarna och frågorna om vad en spindelpark kunde vara var många, ”Finns det riktiga spindlar där?”, ”En stor spindel att klättra in i, hur ser en sådan ut?”.

Som ofta är det inte alltid målet som är det roliga utan också vägen dit. För många var det bara ett äventyr att åka bussen och tåget. Tillsammans på tågperrongen sjunger vi olika sånger och pratar om våra erfarenheter av att åka tåg. Några av barnen åker tåg för första gången medan en annan är expert på tåg och stationsnamn.

Väl framme i Spindelparken vill barnen börja plocka upp matsäcken och äta sin lunch, dem  får hejda sig lite till och börja med att utforska lekparken. Den långa och breda rutschkanan lockade till långa lekar om vem som kunde åka snabbast, om man kunde åka liggandes eller på tvären etc. I parken fanns även kullar att springa upp och nedför. Vi stod på de olika kullarna och diskuterade kullarnas storlek. Springa upp och nedför kullarna var både roligt och nyttigt för konditionen och den motoriska träningen. Vi klättrade också i stora spindelnät, högt upp kom man. Väl uppe i toppen ropades det efter kompisar och fröknar för att stolt visa upp hur högt jag kan klättra. Vi klättrade också in i den stora spindeln, gungade och gick balansgång. 

Vid lunchtid samlade vi ihop oss och åt tillsammans under några träd. Här njöt vi av vår matsäck och det sköna sommarvädret. Därefter gick tiden snabbt, vi lekte lite olika ringlekar och kurragömma sen var det dags att åka hem . Väl tillbaka på förskolan så blir man extra varm i kroppen av gemenskapen och glädjen utflykten förde med sig.

5FF41F0C-A417-44E2-98B9-32A791192A82