V.48

Fjärilen

Vår väggkalender visar att vi närmar oss årets sista månad. ”Kan jag få slicka på sista lappen?” frågar barnen i kör på våra samlingar när vi går igenom dagens datum, namn och namnsdagar. På måndag kommer den lyckliga att få klistra dit December bilden. Vi kommer även då att börja räkna ner dagarna till julafton med våran spännande QR kods gran. Bakom varje julgranskula gömmer sig en QR kod eller i ett barns ord, en labyrint. Vi alla är medupptäckare för vad som gömmer sig bakom koden. Spännande och kul? Ja

Samlingarna innehåller just nu även mycket julsånger. Vi sjunger och övar jultexter inför Lucia. 

image

Julstämningen sprider sig inne hos oss. Julbelysningen är uppsatt och i ateljén skapas julkonserter med sopborsten som mikrofonställ. Medan några barn uppträder pysslar andra.  Barnen pärlar julmotiv och skapar andra juliga eller icke juliga saker. Nästa onsdag är det julpyssel drop-in och ni får då chansen att känna av denna mysiga stämning. 

image

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar.” Lpfö 98/10

 

Blomman

Hösten var tydligen bakom oss och december pockar på uppmärksamhet! Eftersom små och även ofta stora människor gillar att komma väl förberedd till utmaningar och äventyr som luciatåg, har vi redan plockat fram jullådan. Lika härligt som det är att lägga in den långt in i skåpet och blicka fram mot våren, är det att få ta fram den igen och ta sig an gamla sköna traditioner och toner. Och att det mest är vi vuxna som sjunger spelar ju inte så stor roll eftersom sångerna kommer följa dem många många år framöver och tids nog har de nog lärt sig orden.

I fönstren hänger stjärnorna igen med nya fräscha batterier och vi har så smått börjat pyssla granar och lite annat juligt.

IMG_2866

IMG_2867