v. 12

Fjärilen

En till innehållsrik och rolig vecka på Fjärilen har passerat. Denna veckan började med att vi välkomnade Celina till vår avdelning. Vi har pratat med barnen om att vi tillsammans får lära Celina om Fjärilens olika rutiner, rum och aktiviteter. På samlingen introducerade barnen henne för ”Samlingshanden”.  Samlingshandens syfte är att ge en tydlig struktur för samlingen och dess olika moment. Barnen ska känna sig trygga, medvetna och delaktiga i samlingen. Handen blir därför ett lustfyllt redskap för utformningen av samlingen. 

B1F2603D-2B19-4A0D-B9D6-A25A823A7EA6

Överlag är samlingen ett sätt för oss att överblicka hur veckan och dagen på Fjärilen kommer att se ut. På vår samlingsvägg har vi en tydlig struktur för en vecka inne på Fjärilen. Våra dagar har olika färger så att vi alla kan ta del av vilken dag det är, antingen som färg eller i namn. Vi arbetar utifrån dagar och månader eftersom barnen visat ett intresse för detta, därav tittar vi alltid på dagens datum och namnsdagar (ringfingret i handen). 

DAF66914-6F35-4DEE-8D67-CD20E1821566

”Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar sin förmåga att ta ansvar för sina egna handlingar och för förskolans miljö och utvecklar sin förmåga att förstå och att handla efter demokratiska principer genom att få delta i olika former av samarbete och beslutsfattande” Lpfö 98/16

Denna veckas fokus har varit ”Rocka sockorna”. På tisdagssamlingen pratade vi om rocka sockornas innebörd och lyssnade på rocka sockorna låten. Därefter pysslade vi strumpor i mindre grupper. Barnen målade av sin strumpa på ett papper, färglade och klippte ut den. Mönster och färgläggningen utgick antingen från sin egen strumpa, en kompis strumpa eller ur fantasin. På torsdagen rockade vi sockorna med att ha olika strumpor på oss. Vi tittade på videon där Max förklarar rocka sockorna, att vi hyllar allas lika värde och hyllar olikheter. Vi dansade rocka sockor dansen, och sjung tillsammans. 

image

Idag är det är den gula dagen fredag. Två dagars ledighet väntar, den rosa dagen lördag och den röda dagen söndag. Vi tackar för föräldramötet i onsdags och önskar er alla en underbar helg